افزایش تولید گوشت قرمز در کشور با تحقق طرح‌های دوقلوزایی و تنوع نژادی

|
این صفحه را با دوستان خود به اشتراک بگذارید!

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مدیر امور دام جهاد کشاورزی استان همدان اعلام کرد که با توجه به اینکه یکی از وظایف جهاد کشاورزی بهبود تولید گوشت قرمز در کشور است پروژه همزمان سازی فحلی در گوسفند اجرا شده است. این پروژه با هدف دوقلوزایی گوسفندان و با حجم عملیات چهار هزار و ۷۰۰ راس در سال جاری انجام شده است.

عادل بصیری محمد پور درباره اقدامات برای استفاده از نژادهای برتر در تولید گوسفندان با کیفیت بیشتر صحبت کرد و گفت که طرح تولید ترکیب ژنتیکی گوسفند پربازده نژاد رومانف با گوسفند مهربان در حال اجراست و با حجم عملیات ۲ هزار راس پیشرفت می‌کند.

مدیر امور دام جهاد کشاورزی استان همدان یادآور شد که فحلی سازی دام به وسیله تزریق هورمون و سپس تلقیح انجام می‌شود. این روش می‌تواند نقش موثری در دوقلوزایی داشته باشد.

وی درباره هزینه فحلی سازی برای دامداران اظهار داشت که آن را به صورت رایگان انجام می‌دهند.

بصیری محمدپور درباره بازخورد این طرح در میان دامداران افزود که به دلیل توانایی این طرح در افزایش تولید، دامداران از فحلی سازی استقبال خوبی کرده اند و جهاد کشاورزی آماده اجرای این طرح بر اساس درخواست دامداران است.

وی در ادامه اطلاع داد که تاکنون ۴۵ دامدار استان تسهیلات بانکی دریافت کرده‌اند و مبلغی معادل ۲ هزار و ۱۸۰ میلیارد ریال به دامداران پرداخت شده است.

بصیری محمدپور افزود که تاکنون هشت دامداری تسهیلات بانکی به مبلغ ۲۹۰ میلیارد ریال به صورت یکساله با سود ۲۰ درصد دریافت کرده‌اند.

وی توضیح داد که تسهیلات برای ساخت و ساز واحدهای دامداری نیز در نظر گرفته شده است و مدت بازپرداخت آن تا ۲ سال است.

بصیری محمدپور درباره طرح بهبود تغذیه دام‌ها با هدف افزایش و بهبود کیفیت گوشت و شیر نیز صحبت کرد و به ترویج خوراک کامل دام پلت بر پایه پسماند اشاره کرد. این طرح در حال اجراست و به میزان ۷۵ تن در استان همدان تولید می‌شود.

مدیر امور دام جهاد کشاورزی استان همدان تاکید کرد که هدف جهاد کشاورزی از ارائه خدمات به دامداران کاهش واردات گوشت قرمز از دیگر کشورها است. وی افزود که هشت واحد دامداری در استان که به علت مشکلات متعدد متوقف شده بودند، احیا و فعالیت خود را مجدداً آغاز کرده‌اند.

بصیری محمدپور ادامه داد: دامداران علاوه بر بازار آزاد می توانند، نهادهای مورد نیاز را از طریق ثبت نام در سامانه بازارگاه تهیه کنند.

مدیر امور دام جهاد کشاورزی استان همدان اعلام کرد که جهاد کشاورزی برای افزایش تولید گوشت قرمز، شیر و گوشت سفید به طرح‌هایی مشغول است. او تاکید کرد که یکی از راهکارهای تقویت دامداران، افزایش سرمایه دامی آن‌ها است که از طریق ارائه تسهیلات بانکی امکان‌پذیر است.

وی تعداد دام‌های سنگین استان را ۳۴۲ هزار و ۳۵ راس و تعداد دام‌های سبک را یک میلیون و ۵۲۲ هزار و ۹۷۱ راس عنوان کرد. همچنین به تولید بالای ۳۰ هزار تن گوشت قرمز در استان همدان اشاره کرد.

درباره تسهیلاتی که برای دامداران در نظر گرفته شده است، او اظهار داشت: با همکاری شرکت پشتیبانی دام جهاد استان همدان، توافق برای خرید مدت‌دار نهاده‌های دامی صورت گرفته است و ما دامداران را به این شرکت ارجاع می‌دهیم تا بتوانند نهاده‌های دامی را به صورت طولانی مدت خریداری کنند.

مدیر امور دام جهاد کشاورزی استان همدان بیان کرد: طبق برنامه‌ریزی، در سال ۱۴۰۶ تصمیم گرفته شده است که حداقل ۱۰ درصد از دامداری‌های غیر فعال، فعال شوند.

وی به روش خرید قراردادی گوشت از دامداران به عنوان یکی از راهکارها اشاره کرد که می‌تواند به خوبی دامداران را حمایت کند و با ارائه نهاده‌های دامی، از آنان گوشت قرمز تامین شود.

بصیری محمدی پور ادامه داد: تفاهم‌نامه‌ای با دانشگاه منعقد شده است که هر پنجشنبه به طور رایگان به شهرستان‌ها سفر کرده و کلاس‌های آموزشی در زمینه تغذیه دام را برای دامداران برگزار می‌کنیم.

وی تأکید کرد: با تلاش‌هایی که در جهاد کشاورزی استان همدان انجام شده است، دامداران به ذرت، جو و سویا دسترسی پیدا کرده‌اند و به همین دلیل نگران نبودند.

لازم به ذکر است که تعداد دام‌های سنگین استان ۳۴۲ هزار و ۳۵ راس و تعداد دام‌های سبک یک میلیون و ۵۲۲ هزار و ۹۷۱ راس است و در استان سالانه بالای ۳۰ هزار تن گوشت قرمز تولید می‌شود.

| سایر اخبار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید